Yedekten Asile Geçen Adaylar

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereği ilgili kişilerin tam ad ve soyadları şifreli olarak duyurulmaktadır. Lütfen sonuçları aday numarasına göre de kontrol ediniz.
Yedekten asile geçen adayların listesi için tıklayınız.

- Yedekten asile geçen Uluslararası aday öğrenci bulunmamaktadır. There is no international candidate transferred from Reseved Quota to Main Quata.
- İTÜ Makina Fakültesi - TUSAŞ Akademi Lisansüstü Program Protokolü kapsamında başvurup yedekten asile geçen aday öğrenci bulunmamaktadır.

Yedekten Asile Geçen Adayların Kayıt Tarihi ve Kayıt Yeri

Yedekten asile geçen aday öğrencilerin, 29 - 30 Temmuz 2024 17:00 tarihlerinde http://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/LUKabul/Kabul/ web sayfasından kesin kayıt işlemini yapmaları gerekmektedir. Sisteme girebilmek için; ön kayıt aşamasında verilen aday numarası ve şifre kullanılmalıdır.

30 Temmuz 2024 Saat 17:00'a kadar kesin kayıt işlemini yapmayan yedekten asile geçen aday öğrenciler kesin kayıt hakkından vazgeçmiş sayılacaktır.

Türk Öğrenciler için kesin kayıt işlemi ve PDF Olarak Yüklenilecek Belgeler

  • Lisans diploması veya onaylı mezuniyet belgesi (e-devlet olabilir) (Yüksek Lisans programına kesin kayıt için),
  • Yüksek Lisans diploması veya onaylı mezuniyet belgesi (e-devlet olabilir)(Doktora programına kesin kayıt için)
  • İngilizce yeterliliğini gösteren geçerli belge (Doktora programına kesin kayıt için zorunlu belgedir). (Ön Başvuru aşamasında İngilizce Dil yeterliliğini gösteren geçerli belgesini sunamayanlar yükleyecektir.)
  • Öğrenci Katkı Payı/Öğrenim ücretinin ödendiğine dair dekont.(Diğer bir Yükseköğretim kurumu veya üniversitemizde kayıtlı iken farklı bir düzeyde kabul edilip kayıt yapılması durumunda Öğrenci katkı payı/öğrenim ücreti öğrenci numarası belirtilerek 29 - 30 Temmuz 2024 tarihinde Vakıfbank Şubeleri, ATM’lerinden yatırılacaktır.)

Önemli Bilgilendirme

  • Tezsiz Yüksek Lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez. Başka bir programda (Tezsiz hariç) kaydı olan öğrencilerin kesin kaydı alınmayacaktır.
  • Ön kayıt ve kesin kayıt aşamasında sisteme yüklenen evrakın sahteliği ve gerçeği yansıtmadığı sonradan anlaşılan öğrencilerin evraka dayalı olarak yapılan kesin kayıt işlemi iptal edilir.

Türkiye Üniversiteleri Dışında Alınmış Olan Diplomaların Denklik Belgesi/E-Devletten Alınan Okul Tanıma Belgesi

Türkiye Üniversiteleri dışında alınmış olan diplomaların denklik belgesi veya e-devletten alınan okul tanıma belgesi, 2024-2025 güz dönemi sonuna kadar sunulabilir. Bu belgeleri sunmayan kayıtlı öğrencilerin 2024-2025 güz dönemi sonunda kaydı iptal edilecektir.

2024-2025 Güz yarıyılı Yeni Kayıt Yaptıracak Öğrencilerin Öğrenci Kartları İle İlgili Duyuru

2024-2025 Eğitim Öğretim yılı Güz yarıyılı Lisansüstü programlara yeni alınan öğrenciler kesin kayıtları tamamlandıktan sonra öğrenci kartlarını 05 Ağustos 2024 tarihinden itibaren Kart İşlem Merkezine gelerek alabilirler. Öğrencilerin kart alabilmeleri için Lisansüstü programa kesin kayıtlarının tamamlanmış olması gerekmektedir.

NOT: Kartlar, öğrenciler Kart İşlem Merkezine geldiğinde anında basılıp verilecektir. Sistemde fotoğrafı bulunmayan öğrenciler portal.itu.edu.tr adresinden Portal sistemine giriş yaparak Kişisel Bilgiler > Hesap Bilgileri > Fotoğraf İşlemleri adımlarını takip ederek güncel fotoğraflarını yüklemelidirler. Sistemde fotoğrafı olmayan öğrencilere kart basımı yapılamamaktadır. İTÜ Portal sistemine e-devlet sistemi üzerinden de giriş yapılabilir.
E-devlet sisteminden giriş için 05 Ağustos 2024 tarihinden itibaren https://bidb.itu.edu.tr/seyir-defteri/blog/2016/10/14/portala-e-devlet-ile-erisim-ve-sifre-alma adımları takip edilmelidir.