20 Haziran 2023 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde İstanbul Teknik Üniversitesi'nin 250. yılında Doktora Mezuniyet Törenini gururla gerçekleştirdik!

Bu özel günde sayın Rektörümüz Prof.Dr. İsmail Koyuncu'nun açılış konuşmasıyla başlayan şölen Doktora Mezunları adına sayın Dr. Tuğçe Bilen'in konuşmasıyla devam etti.

İTÜ Senatosu tarafından kendisine Fahri Doktora verilmesi uygun görülen sayın Hakan Altınay, İTÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümünden Türkiye'nin ilk 4 Uzay Mühendisinden biri olarak ilham verici kariyerinden enstantanelerle hepimize ilham verdi.

Sonrasında Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz sayın Prof.Dr. Ahmet Duran Şahin konuşmasında hem ülkemiz hem de ülkemizin en önemli üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi için büyük bir müjdeyi tüm konuklarımızla paylaştı. Bu dönemde tam 292 nitelikli doktora mezununu #İTÜdeLisansüstü farkıyla mezun ettik! Hem ülkemiz hem de Dünya için bu sayıyı artırmak için daha da çok çalışmaya devam edeceğiz!

Sonrasında Doktora Özel Ödülü ve En Başarılı Doktora Tez Ödüllerinin takdimiyle devam eden törende birçok farklı disiplinden seçimi oldukça zor olan ödülleri sahipleriyle buluşturduk. Seçimler oldukça küçük farkların etkisiyle gerçekleşti çünkü tüm mezunlarımız oldukça üstün tezler ortaya koymuşlardı. Ödülleri kazanan mezunlarımıza şu adresten ulaşabilirsiniz.

Enstitümüz bünyesindeki programlardan mezun olan doktora mezunlarımıza diplomalarının takdimiyle devam eden törenimizde tüm mezunlarımızın en gururlu anlarına şahitlik ettik.

Tören fazlasıyla hak edilmiş kep atma töreniyle sona erdi. Sonrasında mezunlarımızı ve salondaki misafirlerini kokteylimizde bir araya getirdik.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü yetkin kadrosuyla hem üniversitemiz hem de ülkemiz için daha fazla katkı sağlamaya devam edecek!